FRA HAV TIL MÅLTID |
Peter Vilhelm Nielsen ”Fra hav til måltid” er titlen på det første arrangement i Fiskens Hus Danmark, www.fiskenshusdanmark.dk. Det blev afholdt 6. og 7. oktober 2003 på Skagens Fiskerestaurant, hvor 16 kursister arbejdede med den ukendte fisk skolæsten. Den ligner et søuhyre, og den lever på mellem 1000 til 2000 meters dybde. Når den kommer over havoverfladen, går den forholdsvis hurtigt i forrådnelse pga. den store trykforskel, hvilket gør den spændende men også svær at arbejde med.
Kokke og gourmeter blev på kurset suppleret med forskellige specialister som historikeren Søren Mørch og biologen Poul Lindhardt. De uddybede fiskeriets historiske betydning og skolæstens anatomi. Desuden var vi fem kunstnere, der også arbejdede med skolæsten som tema.
For mit eget vedkommende gav dagen en række billeder, hvor skolæsten var motivet. Billederne har været vist på udstillingen: Akvarel i Aalborg
Dronninglund Kunstcenter
|