FRA HAV TIL MÅLTID
 

Peter Vilhelm Nielsen

”Fra hav til måltid” er titlen på det første arrangement i Fiskens Hus Danmark, www.fiskenshusdanmark.dk.

Det blev afholdt 6. og 7. oktober 2003 på Skagens Fiskerestaurant, hvor 16 kursister arbejdede med den ukendte fisk skolæsten. Den ligner et søuhyre, og den lever på mellem 1000 til 2000 meters dybde. Når den kommer over havoverfladen, går den forholdsvis hurtigt i forrådnelse pga. den store trykforskel, hvilket gør den spændende men også svær at arbejde med.


Skolæst, landet kl. fire om morgenen i Skagens havn.

 

Kokke og gourmeter blev på kurset suppleret med forskellige specialister som historikeren Søren Mørch og biologen Poul Lindhardt. De uddybede fiskeriets historiske betydning og skolæstens anatomi. Desuden var vi fem kunstnere, der også arbejdede med skolæsten som tema.


Tværfaglig diskussion

 

For mit eget vedkommende gav dagen en række billeder, hvor skolæsten var motivet. Billederne har været vist på udstillingen:

Akvarel i Aalborg
i maj måned 2004, og derefter på:

Dronninglund Kunstcenter
i juli måned 2004.


 


Akvarel under tilberedelse.

 


Skolæst, akvarel.

 


Skolæst i sit element.

                 


forside