EROTIK I KUNSTEN, FØR OG EFTER HENRIK LERFELDT
 
Kunstetagerne i Hobro er i vinteren 2009 ramme om en stor udstilling om erotisk kunst. Den er arrangeret af bl.a. formand for Mariagerfjord Kunstforening Søren C. Olesen og formand for Kunstsamlingen Svend Nielsen.

Af udstillingens 75 værker tegner Lerfeldt sig for de 30. De spænder over perioden fra 1966 og frem til Lerfeldts død i 1987. Alle teknikker er repræsenteret i de 30 værker, kunstsamlingen har valgt til lejligheden.

Ud over værker af præstebørnene Hans Henrik Lerfeldt og Gerda Wegener, der begge er født i Hobro, er følgende kunstnere repræsenteret på udstillingen: Hans Bendix, Jens Birkemose, Lars Bo, Jørgen Boberg, Peter Carlsen, Erik A. Frandsen, Wilhelm Freddie, Henry Heerup, Bent Holstein, Steffen Jørgensen, Horst Janssen, Berit Jensen, Frithioff Johansen, K. Bjørn Knudsen, Christian Lemmerz, Carl Magnus, Lise Malinovsky, Richard Mortensen, Jørgen Nash, Hans Jørgen Nicolaisen, Lisbeth Nielsen, Peter Vilhelm Nielsen, Bjørn Nordahl, Lene Adler Petersen, Erik Rasmussen, Lars Ravn, Hans Voigt Steffensen og Arne Haugen Sørensen. Peter Vilhelm Nielsen er repræsenteret med billedet: Efter Lerfeldt (og Bouguereau), skitse. Som titlen antyder, er det et billede der er i dialog med et Lerfeldt billede, der på sin side er en bearbejdning af Bouguereau billedet Les Oreades fra 1902.

 


Efter Lerfeldt (og Bouguereau), skitse.

 

Desuden vises billedet: Mr. Lonely I. Dette billede er baseret på samme motiv som Lerfeldts billede Wetterbericht für Spaziergang. Titlen henviser til manden der vandrer i baggrunden og også lidt til Lerfeldt selv.

 


Mr. Lonely I
forside