ART MONEY, PENGE ELLER KUNST
 

Er Art Money penge, eller er det kunst?

Art Money er et koncept, som blev udtænkt af en finansmand og kunstner for nogle år siden. Ideen har siden bredt sig som ringe i vandet, og i dag deltager 21 lande i konceptet, selv om tyngden af medlemmer stadig befinder sig i Danmark. Man kan ikke svare klart på, om Art Money er penge, eller om det er kunst. I den seneste tid har der været mange Art Money udstillinger på gallerierne, men det er også typisk, at der er Art Money udstillinger på de traditionelle mønt- og frimærkeudstillinger.

Som kunstner kan man fremstille Art Money, hvis man er registreret på ”Bank og International Art Money” (BIAM) og denne registrering foregår på Art Moneys hjemmeside. En Art Money har samme pris for alle kunstnere, og man må fremstille sedler op til salgsværdien af den kunst man har stående.

Som kunstkøber kan man købe Art Money, og derefter kan man købe kunst med Art Money hos de kunstnere, der er registreret i BIAM. Ved køb kan man betale op til 50 % med Art Money – resten skal betales med almindelige penge.

Der er en del butikker, som også modtager Art Money som betaling. Her fastsætter butikkerne selv hvor stor en del, der kan betales med Art Money.

Art Money har en lav pris i forhold til konventionel kunst. Derfor er det naturligt at tryk, tegning, akvarel og gouache er populære medier til fremstilling af sedlerne som det ses i eksemplerne.

Læs mere om Art Money på siden:

www.art-money.dk

 


Tre Rejer. Tusch og akvarel, Anne Østergaard.


Art Money af Peter Vilhelm Nielsen. Tryk og akvarel


Art Money af Morten Aagaard. Tryk, tegning og akvarel.

                 


forside